Wednesday, December 30, 2009

aku bukan nak comment banyak,,just kadang2 kite nie kne ar guna akal yang waras dikurniakan Allah ni..kalau dah tema pun arabic,,cam kita tau ar kan,arab ni teerkenal ngan konsep mulimah yang kebanyakan nye tutp aurat,,so,,tutup ar aurat tu,,jangan dibuka..apa guna tutup yang lain kalau yang selebihnye bukak right???aku pun xar sempurna ngat,,tapi kite kne saling mengingati kan????akhir2 zaman nie,,saling ingat mengingati tu pnting..kadang2 aku jadi malu jadi seorang daripada hamba Allah yang datang terkenal ngn kelembutan,,kesopanan,,and macam2 lagi la..masalah besarnye,,kaum hawa sekarang nie dah xlembut,,sopan,,and pemalu lagi..sebab tu banyak kes rogol..last2,,bila kes rogol,,khalwat,,jadi,,semua tuding jari kat kaum adam..xterfikir ke kaum hawa gak leh jadi penyumbang dominan kearah berlakunya kes2 rogol especially dalam kalangan remaja..kalau dah baju tu bukak sana sini,,tudung terbang ntah kemana,,baju tu lagi ketat dari sarung nangka jiran aku,,memang naik geram kaum adam tengok nye..bak kate orng tua ar an,,kalau kucing dibagi ikan depan mata,,die terkam je terus...xde fikir 2 3 kali..bru2 nie aku ad ar dgar prob sorang budak yang teringin nak berdakwah..die ada cakap ada sorang budak perempuan(Islam kot) tnye die,,orng zaman sekarang pakai tudung litup pun kne rogol juga..hello,,dengar sini ye dik,,perintah Allah sruh pakai tudung tu bukan untuk segelintir kaum hawa je(bukan fardu kifayah k),,tapi perintah tu suruh semua orang perempuan yang beragama Islam(kalau xtau korang agama ap,,check i.c cpt),, WAJIB UNTUK SEMUAPEREMPUAN ISLAM!!!bukan separuh pakai,,separuh x..kalau kita tengok sekarang ni,,kebanyakan perempuan Islam xpakai pun tudung(alasan panas),,ada yang pakai bju ketat sampai menarik perhatian kaum adam yang memang nafsu nye satu iaitu nafsu kepada perempuan!!so,,bila lelaki ni(bukan semua) dah naik geram pandang perempuan pakai camtu,,nmpak perempuan tudung litup pun nmpak cam best je..so,,fikir..siapa yang salah sekarang ni???perempuan atau lelaki???perempuan tudung litup atau perempuan yang baju xckup kain????fikir2 kan dan mari beramal..

moral value:hidup ni sementara je,,,panas dunia x seberapa banding panas akhirat..ingat2 la k..

3 comments:

Abu Muhammad said...
This comment has been removed by the author.
Abu Muhammad said...

geram nampak..hehe..

Abg cukup respect ngan adik2 yg bersemangat berdakwah walaupun masih usia sekolah menengah, keep up the momentum :), dan rajin2 la belajar sunnah, sebab insyaAllah banyk kita kan belajar terutama bab dakwah bil hikmah..

Abg doakan semoga istiqamah dalam perjuangan menyebarkan agama Allah yang tulin dan sahih..

wallahu'alam

amirasoy said...

insyaAllah..
amin...

aku bukan nak comment banyak,,just kadang2 kite nie kne ar guna akal yang waras dikurniakan Allah ni..kalau dah tema pun arabic,,cam kita tau ar kan,arab ni teerkenal ngan konsep mulimah yang kebanyakan nye tutp aurat,,so,,tutup ar aurat tu,,jangan dibuka..apa guna tutup yang lain kalau yang selebihnye bukak right???aku pun xar sempurna ngat,,tapi kite kne saling mengingati kan????akhir2 zaman nie,,saling ingat mengingati tu pnting..kadang2 aku jadi malu jadi seorang daripada hamba Allah yang datang terkenal ngn kelembutan,,kesopanan,,and macam2 lagi la..masalah besarnye,,kaum hawa sekarang nie dah xlembut,,sopan,,and pemalu lagi..sebab tu banyak kes rogol..last2,,bila kes rogol,,khalwat,,jadi,,semua tuding jari kat kaum adam..xterfikir ke kaum hawa gak leh jadi penyumbang dominan kearah berlakunya kes2 rogol especially dalam kalangan remaja..kalau dah baju tu bukak sana sini,,tudung terbang ntah kemana,,baju tu lagi ketat dari sarung nangka jiran aku,,memang naik geram kaum adam tengok nye..bak kate orng tua ar an,,kalau kucing dibagi ikan depan mata,,die terkam je terus...xde fikir 2 3 kali..bru2 nie aku ad ar dgar prob sorang budak yang teringin nak berdakwah..die ada cakap ada sorang budak perempuan(Islam kot) tnye die,,orng zaman sekarang pakai tudung litup pun kne rogol juga..hello,,dengar sini ye dik,,perintah Allah sruh pakai tudung tu bukan untuk segelintir kaum hawa je(bukan fardu kifayah k),,tapi perintah tu suruh semua orang perempuan yang beragama Islam(kalau xtau korang agama ap,,check i.c cpt),, WAJIB UNTUK SEMUAPEREMPUAN ISLAM!!!bukan separuh pakai,,separuh x..kalau kita tengok sekarang ni,,kebanyakan perempuan Islam xpakai pun tudung(alasan panas),,ada yang pakai bju ketat sampai menarik perhatian kaum adam yang memang nafsu nye satu iaitu nafsu kepada perempuan!!so,,bila lelaki ni(bukan semua) dah naik geram pandang perempuan pakai camtu,,nmpak perempuan tudung litup pun nmpak cam best je..so,,fikir..siapa yang salah sekarang ni???perempuan atau lelaki???perempuan tudung litup atau perempuan yang baju xckup kain????fikir2 kan dan mari beramal..

moral value:hidup ni sementara je,,,panas dunia x seberapa banding panas akhirat..ingat2 la k..

3 comments:

Abu Muhammad said...
This comment has been removed by the author.
Abu Muhammad said...

geram nampak..hehe..

Abg cukup respect ngan adik2 yg bersemangat berdakwah walaupun masih usia sekolah menengah, keep up the momentum :), dan rajin2 la belajar sunnah, sebab insyaAllah banyk kita kan belajar terutama bab dakwah bil hikmah..

Abg doakan semoga istiqamah dalam perjuangan menyebarkan agama Allah yang tulin dan sahih..

wallahu'alam

amirasoy said...

insyaAllah..
amin...