Sunday, April 17, 2011

kenangan Itu =)

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang..

Kehidupan ini penuh dengan " KENANGAN "

Akhir-akhir ni baru ana sedar yang hidup ini dihiasi dengan kenangan. Mungkin kenangan pahit atau ada juga yang manis. Kalau dulu kenangan SCS dan disusuli BAKTISISWA, kini ana dihimpit kenangan ABJZ. ABJZ atau " Anda Bijak Jauhi Zina " telah dijalankan di Puasat Pemantapan Akidah, Jelebu, Negeri Sembilan. Niat cuma satu.. Memenuhkan bekalan di akhirat kerna ana tahu Izrail sentiasa menjenguk diri ini.. Berhadapan dengan para peserta yang digelar " putera " untuk muslimin dan " puteri " untuk muslimat membuatkan hubungan itu terasa erat. Ditambah pula pabila ana dan rakan-rakan Fasilitator yang lain menggunakan gelaran " Sis " dan " Bro " dihadapan nama panggilan masing-masing.. Putera dan puteri yang hadir adalah dalam kalangan yang ada sedikit masalah dalam menghadapi masalah kehidupan. Tapi itu bukan bermakna mereka lemah kerna mereka lebih terbuka. Ana ditakdirkan menjadi Fasi buat kumpulan yang terakhir malah yang paling sedikit ahlinya. Hanya 8 orang. Kumpulan Puteri.. Tetapi Allah itu Maha Mengetahui. Walaupun kumpulan itu sedikit, tapi ujiannya besar. Ana pula cuma sedar ujian itu pada hari ke 2 program. Mungkin ada hikmahnya. Penat? Ya,, ana penat tapi ana cukup puas kerna ana tahu tabung ana untuk bekalan di SANA nanti sudah ada isinya. Mungkin tak banyak,, tapi ana akan sentiasa menambahnya. InsyaAllah..

Buat " Housemates " ana, kalian memang " the best! " Sis Jaja dengan nasihat yang tanpa putus membuatkan ana sedar Allah sentiasa ingin mengingatkan diri ini. InsyaAllah. Adik-adik junior yan hebat dalam medan dakwah, teruskan langkah kaki di jalan yang diredhaiNya ini. Moga kita akan mendapat keredhaanNya nanti. InsyaAllah.

Buat Sis Sally, thanks sangat sis. Banyak bagi peringatan malah teguran. Lawak jenaka yang sentiasa meniti membuatkan kami terhibur walau penat bekerja. Coach yang TERBAIK!! Takbir!!Jumpa next program.. InsyaAllah~

Buat Kapten, Bro Hadi.. Maaf andai banyak kesilapan semasa program dan maaf juga sebab ada kalanya macam berahsia.. Buat Faiz,, sorry sebab comment yang terlampau ikhlas masa last program. Bukan tak suka kerja dengan Akhi Faiz, cuma nak bagi pengalaman pada orang lain untuk merasakan nikmat bekerja dengan orang hebat seperti enta. InsyaAllah..Buat Buddy ana, Bro Fairuz,, tu je yang mampu saya tolong. .. Masih belum biasa.. Next program, insyaAllah.. Bro Syamil, syukran,, banyak menyetuh hati yang gersang =)

Photobucket

sYukRan ABJZ..
KITA JUMPA LAGI NEXT MISSION!

2 comments:

umarmukhtar said...

mcm kenal je emoticon tepi tu... :D

amirasoy said...

akhi umar : senyap3 =p

kenangan Itu =)

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang..

Kehidupan ini penuh dengan " KENANGAN "

Akhir-akhir ni baru ana sedar yang hidup ini dihiasi dengan kenangan. Mungkin kenangan pahit atau ada juga yang manis. Kalau dulu kenangan SCS dan disusuli BAKTISISWA, kini ana dihimpit kenangan ABJZ. ABJZ atau " Anda Bijak Jauhi Zina " telah dijalankan di Puasat Pemantapan Akidah, Jelebu, Negeri Sembilan. Niat cuma satu.. Memenuhkan bekalan di akhirat kerna ana tahu Izrail sentiasa menjenguk diri ini.. Berhadapan dengan para peserta yang digelar " putera " untuk muslimin dan " puteri " untuk muslimat membuatkan hubungan itu terasa erat. Ditambah pula pabila ana dan rakan-rakan Fasilitator yang lain menggunakan gelaran " Sis " dan " Bro " dihadapan nama panggilan masing-masing.. Putera dan puteri yang hadir adalah dalam kalangan yang ada sedikit masalah dalam menghadapi masalah kehidupan. Tapi itu bukan bermakna mereka lemah kerna mereka lebih terbuka. Ana ditakdirkan menjadi Fasi buat kumpulan yang terakhir malah yang paling sedikit ahlinya. Hanya 8 orang. Kumpulan Puteri.. Tetapi Allah itu Maha Mengetahui. Walaupun kumpulan itu sedikit, tapi ujiannya besar. Ana pula cuma sedar ujian itu pada hari ke 2 program. Mungkin ada hikmahnya. Penat? Ya,, ana penat tapi ana cukup puas kerna ana tahu tabung ana untuk bekalan di SANA nanti sudah ada isinya. Mungkin tak banyak,, tapi ana akan sentiasa menambahnya. InsyaAllah..

Buat " Housemates " ana, kalian memang " the best! " Sis Jaja dengan nasihat yang tanpa putus membuatkan ana sedar Allah sentiasa ingin mengingatkan diri ini. InsyaAllah. Adik-adik junior yan hebat dalam medan dakwah, teruskan langkah kaki di jalan yang diredhaiNya ini. Moga kita akan mendapat keredhaanNya nanti. InsyaAllah.

Buat Sis Sally, thanks sangat sis. Banyak bagi peringatan malah teguran. Lawak jenaka yang sentiasa meniti membuatkan kami terhibur walau penat bekerja. Coach yang TERBAIK!! Takbir!!Jumpa next program.. InsyaAllah~

Buat Kapten, Bro Hadi.. Maaf andai banyak kesilapan semasa program dan maaf juga sebab ada kalanya macam berahsia.. Buat Faiz,, sorry sebab comment yang terlampau ikhlas masa last program. Bukan tak suka kerja dengan Akhi Faiz, cuma nak bagi pengalaman pada orang lain untuk merasakan nikmat bekerja dengan orang hebat seperti enta. InsyaAllah..Buat Buddy ana, Bro Fairuz,, tu je yang mampu saya tolong. .. Masih belum biasa.. Next program, insyaAllah.. Bro Syamil, syukran,, banyak menyetuh hati yang gersang =)

Photobucket

sYukRan ABJZ..
KITA JUMPA LAGI NEXT MISSION!

2 comments:

umarmukhtar said...

mcm kenal je emoticon tepi tu... :D

amirasoy said...

akhi umar : senyap3 =p